علت ابتلا و انواع ALS یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک چیست؟
تا کنون علت شاخص برای ابتلا به این بیماری کشف نشده است. با توجه به علائم و نشانه ها و وجود یا عدم وجود علل ژنتیکی٬ انواع مختلفی را می توان برای این بیماری در نظر گرفت.ما در این نوشتار از سایت بهترین متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان قصد داریم علت ابتلا و انواع ALS را بررسی کنیم.
بروز بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک می تواند به صورت پراکنده و خانوادگی باشد:
بیماری ALS پراکنده به طور تصادفی اتفاق می افتد.و ۹۰ تا ۹۵٪ از موارد را تشکیل می دهد. هیچ ریسک فاکتور یا علت مشخصی برای این موارد تاکنون یافت نشده است.
ALS خانوادگی که ۵ تا ۱۰٪ موارد ابتلا را تشکیل می دهد.به صورت ارثی در خانواده مشاهده می شود و با شانس ۵۰٪ در نسل بعد و فرزندان فرد مبتلا به ارث می رسد.
سایر علت هایی که باعث بیماری ALS می شوند٬ عبارتند از:
پاسخ نامناسب سیستم ایمنی: سیستم ایمنی ممکن است به اشتباه برخی از سلول های بدن را مورد هدف قرار دهد.و باعث مرگ سلول های عصبی شود.
شکل گیری نامناسب پروتئین ها: اگر پروتئین ها به درستی توسط سلول های عصبی پردازش نشوند. تجمع نا به جای پروتئین ها باعث سمیت و در نهایت از بین رفتن سلول های عصبی می شوند.
عوامل محیطی نیز می توانند نقش داشته باشند: در بسیاری از موارد ارتباط احتمال ابتلا به بیماری ALS و جانباز بودن افراد مشخص گردیده است. در این خصوص به موارد زیر اشاره شده است:
- آسیب دیدگی از ناحیه سر: آسیب متوسط تا شدید وارد شده به سر یکی از عوامل خطر در بیماری ALS است
- فعالیت بدنی: شواهد برای ارتباط بین فعالیت بدنی به عنوان یک ریسک فاکتور با بیماری ALS محدود و متناقض است. اما در برخی ورزش ها همچون فوتبال موارد معدودی گزارش شده است
- سیگار: احتمال آن می رود که مصرف سیگار با بروز بیماری در ارتباط باشد٬ اگرچه این همراهی به طور کامل اثبات نشده است. موارد فوق در کلینیک ساواژنوم به تشخیص کمک می کند.
بیشتر بدانید:
تشخیص رعشه (لرزش بدن)
علائم ALS یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک چیست؟