درمان کمر درد در انتهای ستون فقرات

درمان کمر درد در انتهای ستون فقرات | کمردرد می تواند آنقدر ناتوان کننده باشد که نتوانید به اندازه معمول| متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

راه های درمان کمر درد در انتهای ستون فقرات

بسیاری از ما, کمر دردهای ناحیه پایینی کمر را، در قسمتی از زندگی خود تجربه خواهیم کرد. ممکن است یک جعبه سنگین را با تکنیک ضعیف بلند کنیم، یا ممکن است درد کمر در انت‌های ستون فقرات، به تدریج و بدون دلیل، افزایش یابد. درد در ناحیه پایین کمر که گاهی به یک، یا هر دو پا منتقل می شود، می تواند بشدت ناتوان کننده برای شخص شما، باشد. در ادامه این مقاله از سایت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان به بررسی درمان کمر درد در انتهای ستون فقرات می پردازیم.

درمان کمردرد در قسمت انتهایی ستون فقرات، شامل ترکیبی از تقویت عضلات شکمی، تلاش‌ جهت افزایش انعطاف پذیری، فیزیوتراپی دستی (منوال تراپی) شامل حرکت در ناحیه مفاصل، تکنیک‌های انرژی دهی عضلانی، تحرک در بافت‌های نرم بدن، و روش‌های خاص دیگر در صورت نیاز، می باشد. آموزش به بیمار در زمینه حالت صحیح بدن هنگام ایستادن و نشستن (بادی پوسچر)، اصلاح فعالیت‌های بدنی، و دیگر استراتژی‌های حرکتی، جهت توانمند سازی بیماران، در روند بهبود کمردرد های انتهای ستون فقرات، ضروری می باشد. با استفاده از یک رویکرد چند وجحی، و با تمرکز بر آموزش مداوم، مداخله فیزیوتراپی برای درد های قسمت پایینی کمر، بدون نیاز به جراحی و نیاز به عمل جراحی، می‌تواند شما را به حرکت مجدد، و عملکرد مطابق میل شخص شما، سوق دهد.

مطالعه بیشتر : روش های پیشگیری و درمان خشکی کمر

مراقبت از خود در خانه

برای بهبود سریع، در اولین احساس درد، اقدامات مناسب را انجام دهید.در اینجا چند نکته برای کنترل درد وجود دارد:

⦁ در چند روز اول فعالیت بدنی عادی را متوقف کنید. این به تسکین علائم شما و کاهش هرگونه تورم در ناحیه درد کمک می کند.
⦁ استفاده از کیسه آب گرم و سرد، توصیه میشود. یکی از روش های خوب استفاده از یخ در ۴۸ تا ۷۲ ساعت اول، و سپس استفاده از گرما می باشد.
⦁ مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن (ادویل، موترین) یا استامینوفن (تیلنول) مصرف کنید. دستورالعمل های درج شده روی بسته دارو را، در مورد مقدار مصرف دنبال کنید. بیش از مقدار توصیه شده مصرف نکنید.
⦁ در هنگام خواب، سعی کنید در حالت خمیده (مانند حالت جنین در رحم) دراز بکشید و بالشی بین پاهای خود قرار دهید. اگر معمولاً به پشت می‌خوابید، برای کاهش فشار، یک بالش یا حوله غلتان را زیر زانوهای خود قرار دهید.

تمرین و ورزش

یک باورنادرست رایج در مورد کمردرد این است که باید استراحت کنید و از فعالیت برای مدت طولانی اجتناب کنید. اما در حقیقت، استراحت در بستر توصیه نمی شود. اگر هیچ نشانه ای از دلیل جدی برای کمردرد خود ندارید (مانند از دست دادن کنترل روده یا مثانه، ضعف، کاهش وزن یا تب)، پس باید تا حد امکان فعال بمانید. ممکن است بخواهید فعالیت خود را فقط برای چند روز اول کاهش دهید. سپس به آرامی، فعالیت های معمول خود را پس از آن، دوباره شروع کنید. در ۶ هفته اول پس از شروع درد، فعالیت هایی را که شامل بلند کردن اجسام سنگین، یا چرخاندن کمر است، را انجام ندهید. بعد از ۲ تا ۳ هفته باید به تدریج ورزش را دوباره شروع کنید.

روش های پیشگیری و درمان خشکی کمر | متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

با فعالیت هوازی سبک شروع کنید

پیاده روی، دستگاه های دوچرخه‌ سواری ثابت، و شنا نمونه‌های خوبی می باشند. این فعالیت‌ها می‌توانند جریان خون در کمر شما را فعال کند، و باعث بهبودی شما شوند. اینگونه فعالیت ها همچنین عضلات شکم، و پشت شما را نیز تقویت می کنند.

تمرینات کششی و تقویتی مهم هستند

اما، شروع خیلی زود این تمرینات پس از آسیب دیدگی می تواند درد شما را بدتر کند. یک فیزیوتراپ می تواند به شما بگوید که چه زمانی تمرینات کششی و تقویتی را شروع کنید و چگونه آنها را انجام دهید.

فیزیوتراپی

کمردرد می تواند آنقدر ناتوان کننده باشد که نتوانید به اندازه معمول، فعالیت کنید. می تواند به معنای واقعی کلمه مانع همه چیز شود! به همین دلیل، برای فیزیوتراپیست ضروری است که درد شما را تا حد امکان کاهش دهد تا بتوانید در روند درمان خود، شرکت کنید. این تکنیک ها و ابزارها معمولاً به عنوان درمان غیرفعال شناخته می شوند زیرا توسط یک فیزیوتراپ برای بیمار انجام می شوند.

  • درمان های دستی (منوال تراپی)
  • ماساژ
  • تحریک و شوک الکتریکی، بوسیله دستگاهایی همانند TENS
  • کیسه های گرم/یخ
  • اولتراسوند
  • یونتوفورزیس (یون درمانی)
  • سوزن خشک
  • آب درمانی

صفحه اینستاگرام متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

برخی از این روش ها (مانند بسته های گرم/سرد و ماساژ درمانی) برای بهبود جریان خون و بازگرداندن گردش خون به ناحیه آسیب دیده و در نتیجه کاهش درد و التهاب، استفاده می شود. فیزیوتراپیست ها نیز اغلب از درمان تحریک الکتریکی استفاده می کنند. این یک درمان غیر تهاجمی و بدون درد است که امواج الکتریکی را به سیستم عصبی شما ارسال می کند، تا اسپاسم عضلانی را کاهش دهد و بدن شما را به تولید هورمون های تسکین دهنده تشویق کند.

فیزیوتراپی شامل، آب درمانی نیز می شود. این نوع درمان شامل انجام حرکات با شدت کم در آب برای کاهش فشار روی عضلات است. آب به شما این امکان را می دهد که مفاصل خود را بدون ناراحتی حرکت دهید.

تزریق

اگر درد شما پس از استفاده از داروها، فیزیوتراپی و سایر درمانها بهبود نیافته است، ممکن است پزشک، تزریق اپیدورال را توصیه کند.

 


مطالب پیشنهادی:

زخم پای دیابتی و انواع آن

تشخیص و درمان ای ال اس

پاسخ به سوالات رایج آب آوردن زانو

درمان کمر درد در انتهای ستون فقرات
Scroll to top