بررسی علت کج گذاشتن پا به سمت داخل در بزرگسالان
در این بخش از سایت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان به بررسی علت کج گذاشتن پا به سمت داخل می پردازیم.
برای دستیابی به علت کج گذاشتن پا به سمت داخل در بزرگسالان باید پاهای فرد را به طور کامل مورد بررسی قرار داد. گاهی این مشکل فقط در مچ پا ایجاد میشود. از جمله دلایلی که سبب بروز این مشکل در ناحیه مچ پا میشود، صافی کف پا است. صاف بودن کف پا موجب میشود که فرد توانایی ایستادن صحیح را از دست دهد. در این عارضه، فرد در هنگام ایستادن، از هیچ قوس و فاصلهای بین کف پا و سطح زمین برخوردار نبوده و یا این فاصله بسیار کم و ناچیز است. همین مشکل سبب چرخش زیاد مچ پا در آنها خواهد شد. همچنین این مشکل سبب میشود که قاعدهی قرار گرفتن مفاصل در یک راستا به هم بخورد. این مشکل سبب بروز آسیب دیدگی و دردهای مختلفی در ناحیه مفاصل ران، قوزک یا زانو، مفاصل پایین کمر و … خواهد شد.
از دیگر دلایل مهم برای دلیل کج گذاشتن پا به سمت داخل در بزرگسالان، میتوان به عدم مقاومت و پایداری استخوان قوزک بر روی استخوان پاشنه، اشاره نمود. بسیاری از متخصصین بر این عقیدهاند که در این عارضه، استخوان پاشنه از شیب زیادی نسبت به مفصل، برخوردار است. بنابراین قوزک پا به اجبار به سمت داخل و جلو، میلغزد. از این عارضه با عنوان هایپرپروناسیون نیز یاد میکنند.
عوارض کج قرار دادن پا به سمت داخل
با بررسیهای دقیق در زمینهی علت کج گذاشتن پا به سمت داخل در بزرگسالان میتوان به دلیل بروز درد در این ناحیه، پی برد. این عارضه مشکلات مختلفی را در هنگام راه رفتن برای افراد به همراه دارد. اغلب دلیل بروز این مشکل، مادرزادی شناخته شده است. بسیاری از افراد که بدن آنها مورد بررسی قرار گرفته است، دچار یک عارضهی پاتولوژیک بودهاند. برخی از افراد بر این باورند که این مشکل با گذشت زمان رفع شده و به خودی خود، از بین میرود.
صفحه اینستاگرام متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان
درمان کج گذاشتن پا به سمت داخل در بزرگسالان
پس از پی بردن به دلیل کج گذاشتن پا به سمت داخل در بزرگسالان میتوان از راهکارهای درمانی آن نیز بهره برداری کرد. توجه داشته باشید که خردسالان از کف پای صافی برخوردار هستند. اما با رشد بدن، چربیهای نوزادی نیز از بین رفته و رفته رفته کف پای آنها از قوس مناسبی برخوردار میشود. تحقیقات بسیار زیادی بر روی استخوان قوزک پا انجام شده است. اما تمامی این تحقیقات حاکی از آن هستند که: هیچ استخوان کج شدهای در ناحیه قوزک پا، با افزایش رشد در راستای مفاصل دیگر قرار نمیگیرد.
حتی در بسیاری از موارد نیز این کج شدگی با افزایش رشد و راه رفتن، حالت کج شدگی بیشتری را نیز در بر خواهد داشت. از این رو بهترین راهکار، استفاده از روشهای درمانی مناسب برای رفع این عارضه و قرار گرفتن استخوان قوزک پا در راستای مفاصل دیگر است. اما از دیگر دلایلی که سبب میشوند که فرد به طور ناخواسته پا را به سمت داخل بگذارد، عبارتند از:
- بانیونها
- وجود خار پاشنه
- برخورداری از انگشتهای چکشی در ناحیه پا
- وجود اختلال در برخی از عملکردهای تاندون تیبیال خلفی
مطالب پیشنهادی:
تزریق PRP برای آرتروز مفصل زانو