پای ضربدری | متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

پای ضربدری

پای ضربدری یا genu valgum به انحراف زانو به سمت داخل گفته می‌شود. زمانی که افراد دارای این عارضه می‌ایستند و زانوهای خود را به هم می‌چسبانند فاصله‌ای بیش از 7 و نیم سانتی‌متر بین قوزک دو پا بوجود می‌آید. پای ضربدری پدیده‌ای رایج در کودکان است و معمولا با رشد کودک، خودبخود رفع می‌شوند. بیش از 75 درصد کودکان در سنین بین 3 تا 5 سال پای ضربدری را تجربه می‌کنند که در 99 درصد این کودکان، این پدیده تا سنین 7 تا 8 سالگی خودبخود تصحیح می‌شود.در این بخش از سایت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان قصد داریم مطالبی را پیرامون پای ضربدری به شما ارائه دهیم.

علاوه بر ایجاد پای ضربدری در کودکی، این پدیده ممکن است در سنین بالاتر هم ایجاد شود که اصلی‌ترین دلایل آن میتواند راشیتیسم، آسیب فیزیکی و اضافه وزن باشد. در صورتی که پیشگیری از این عارضه ممکن نباشد، میتوان با و ورزش عوارض منفی آن را به حداقل رساند.


برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر مهدی احمدی و سمیرا عشاقی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان کلیک کنید.


در این حالت زمانی که بیمار زانوها را به هم می‌چسباند. فاصله زیادی پایین پاها و مچ پاها ایجاد می‌شود.پاهای اکثر کودکان از هنگام تولد تا حدود دو سالگـی، به دلیل خمیده بودن پاهـا در دوران جنینـی در رحم، کمانـی شکل است. در ادامه رشد سیستم عضلانـی – اسکلتـی و بـه خاطـر ایجـاد توانـایـی تحمل وزن در کودکـان ، پاهـا بـه شکل ضربدری درآمده.که این حالت هم تا قبل از رسیدن به سن 6 سالگی شبیه به بزرگسالان صاف می شود.

چنانچه حالت ضربدری زانو شدید باشد.این ناهنجاری بر دیگر بخش‌های بدن، مانند مفصل‌های ران،پشت بدن یا پایین پاها نیز اثر می‌گذارد. در چنین شرایطی بیمار دچار درد می‌شود. می‌لنگد یا هنگام راه رفتن با مشکلات دیگری روبرو می‌شود. تشخیص به موقع زانـو و پای ضربدری کلید درمان موثر و بدون بازگشت این عارضه می‌باشد. پس اگر احتمال وجود این عارضه در شما یا کودک‌تان وجود دارد و یا از ابتلا به آن اطمینان دارید هرچه سریعتر به یک متخصص طب فیزیکی مراجعه نمایید.

پای ضربدری | متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان


بیشتر بدانید:

درمان اختلاف طول پا

عوارض کوتاهی پا (اختلاف طول پاها)

درمان انحراف و جابجایی کشکک زانو

پای ضربدری
Scroll to top