پارگی مینیسک زانو
مینیسک بافتی فیبروکارتیلیج در بین استخوان فمور (ران) و تیبیا ( درشت نی) در مفصل زانو است که وظیفه ی تعدیل فشار وزن بدن روی زانو و جلوگیری از اصطکاک بین ران و استخوان درشت نی را بر عهده دارد. در ادامه این مطلب سایت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان به بررسی پارگی مینیسک زانو می پردازیم.
هر مفصل زانو دارای ۲ مینیسک هلالی شکل در دو قسمت داخلی و خارج می باشد. مینیسک داخلی از مینیسک خارجی وسیع تر و به شکل حرف سی لاتین (هلالی) است و مینیسک خارجی به شکل حرف اُ لاتین (حلقه ای) می باشد. میزان شیوع این آسیب در مینیسک داخلی بیشتر از مینیسک خارجی است.
مکانیسم آسیب:
فلکشن زانو (خم شدن زانو) همراه با چرخش؛ در این حالت که بیشتر در مینیسک داخلی اتفاق میافتد شاخ های خلفی مینیسک در بین دو استخوان دچار گیر افتادگی شده و آسیب می بینند.
علائم:
- درد عمقی در ناحیه زانو،
- قفل شدن زانو،
- حس کلیک در زانو
پیشگیری :
تقویت عضلات چهار سر (جلوی ران) و همسترینگ (پشت ران) ، جلو گیری از فرود های با چرخش، تمرینات تعادلی به منظور هماهنگی عصبی عضلانی برای جلوگیری از چرخش بیش از اندازه
درمان:
در یک سوم خارجی هر مینیسک عروق خونی بسیاری قرار دارد و اگر پارگی به حدی نباشد که مینیسک جدا شده و در مفصل رها شود (در حد جراحی نباشد)، با استفاده از تکنیک های گرم کردن و حرکات مناسب فیزیوتراپیک می توان در جهت درمان این آسیب اقدام نمود.
مطلب برگرفته از صفحه اینستاگرام متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان
مطالب پیشنهادی:
پی آر پی (پلاسمای غنی از پلاکت)