نقش کفش و کفی طبی در بهبود درد زانو
کفش طبی
کفی کفش طبی یک نوع وسیله کمکی (ارتوزی) است که در داخل کفش بیمار قرار داده میشود تا با نگه داشتن پاها در وضعیت صاف و سالم از آنها حمایت کرده و نیروهای بیومکانیکی غیر طبیعی که بر پاها وارد میشود را حذف نماید. کفی کفش بسته به نیاز بیمار میتواند دارای صفحاتی به عنوان ضربهگیر برای راحتی بیشتر پاها نیز باشد.در این بخش از سایت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان قصد داریم درباره نقش کفش و کفی طبی در بهبود درد زانو توضیحاتی ارائه دهیم.
کفی کفش
کفی کفش نوعی ابزار ارتوپدی است که برای اصلاح یا تغییر عملکرد پا استفاده میشود و به صورت اختصاصی برای درمان، تصحیح و حمایت از پاها در برابر بیماریها و عوارض مختلف از قبیل عوارض دیابت در پاها، تغییرات بیومکانیکی و آسیبدیدگیهای مزمن پاها طراحی میشود. بعضی از کفیهای کفش به شکل ساده و غیر اختصاصی ساخته شدهاند، مانند کفیهایی که به عنوان ضربهگیر زیر پاشنهها در کفشهای معمولی قرار داده میشوند و بدون نیاز به نسخه در داروخانهها یا فروشگاههای لوازم پزشکی به فروش میرسد.
برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر مهدی احمدی و سمیرا عشاقی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان کلیک کنید.
زمانی که نیروی وزن بدن بصورت نامتوازن بر روی زانو اعمال شود باعث عملکرد نامناسب زانــو و آسیب آن خواهد شد. کفش نامناسب یکـی ازعواملـی است که میتوانـد در ایجـاد این عـدم تـوازن نیـرو بر زانــو نقش داشتــه باشد. از طرفی کفش مناسب میتواند نقش حمایتی از زانو داشته باشد و با کاهش فشار وارده بر زانو در طی فعالیتهای روزانه، از آسیب های زانـو در بلندمدت کاستـه و در صورت وجود آسیبهایی ماننـد آرتـروز، در کاهش درد آنها نقش داشته باشد.
ویژگیهـای کفش مناسب
کفی مناسبی داشته باشد.و در میانه ، کفی از استحکام کافی برخوردار بوده و قوس پا را بخوبی حمایت کنـد.تا از خمیدگی پا در آن ناحیه جلوگیری و اجازه حرکت راحت به مچ و زانو بدهد.
ارتفاع پاشنه ی آن کم باشد تا نیروی وارد بر مفصل زانـو را کاهش دهد.
جای کافی برای انگشتان پا وجود داشتهباشد و حرکات انگشتان پا به راحتی صورتگیرد.