بررسی علل و عوامل خطر بروز دیسک گردن
در این مطلب از سایت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان به بررسی علل و عوامل خطر بروز دیسک گردن می پردازیم.
علل بروز دیسک گردن:
گرچه شکل گیری دیسک گردن به دلایل بسیاری بستگی دارد، از آنجا که ساختار گردن ظریف تر از کمر است، تغییر شکل و دیسک گردن ممکن است در دوران جوانی شروع شود. نگاه کردن مداوم به یک نقطه، نگه داشتن گردن در همان نقطه به مدت زمان طولانی، نشستن در مقابل تلوزیون یا کامپیوتر به مدت زمان طولانی و ورزش نکردن از علل دیسک گردن است.
دیسک گردن ممکن است در برخی افراد بسته به ویژگی های ساختاری رخ دهد. به طور کلی، دیسک گردن در افراد ظریف و گردن دراز بیشتر از افراد گردن کوتاه است. عضلات این نوع ضعیف تر و راحت تر از عوامل محیطی و شیوه زندگی تحت تاثیر قرار می گیرند.
سیگار کشیدن خطر دیسک گردن را افزایش می دهد. به ویژه در جوانانی که سیگار می کشند، ساختار گردن در یک زمان بسیار کوتاه دچار اختلال می شود. سیگار کشیدن معمولا در طول یک دوره طولانی مدت مثلا 20 سال باعث ایجاد سرطان ریه می شود، در حالی که موارد دیسک گردن در 5 سال اول افراد سیگاری دیده می شود. عوامل ژنتیکی نیز بر دیسک گردن تأثیر می گذارد. اگر فرد سابقه خانوادگی دیسک گردن داشته باشد، خطر دیسک افزایش می یابد.
موقعیت های نامناسب کار کردن و خوابیدن باعث ایجاد دیسک گردن می شوند. خوابیدن در حالت نشسته فاکتور مهم دیسک گردن است. از بالشت های ارتوپدیک که از گردن حمایت می کنند و حفره گردن را پر می کنند باید حداقل 6 تا 8 ساعت در طول خواب استفاده کرد.
عوامل خطر برای دیسک گردن:
- تصادفات،تروما، شغل هایی مانند راننده و بانکداری
- حرکات نادرست گردن و موقعیت های اشتباه
- ضعف در عضلات گردن
- استرس روانی و خستگی
- استفاده طولانی مدت از کامپیوتر
- ماساژ غیر حرفه ای
- فعالیت هایی مانند کارهای خانه، گلدوزی ، تمیز کردن عوامل افزایش دهنده گردن درد هستند. بنابراین، میزان بروز گردن درد در زنان بیشتر است.
صفحه اینستاگرام متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان
مطالب پیشنهادی:
راه های درمان برای گرفتگی گردن
بررسی انواع تومور های خوش خیم استخوانی
علل و علائم گرفتگی یا اسپاسم گردن