بررسی علل صافی کف پا
در این مطلب از سایت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان به بررسی علل صافی کف پا می پردازیم. صافی کف پا یکی از علل درد در قسمت ساق و مچ پا است. این عارضه گاهی اوقات در دوران کودکی به علت رشد نامناسب استخوان و تاندون های پا ممکن است اتفاق بیوفتد. البته باید به این نکته توجه داشت که کودکان خردسال اغلب صافی کف پا دارند اما معمولاً با پیشرفت رشد بدنی و استخوان ها، این صافی از بین می رود. برخی افراد به دلایل ژنتیکی بیشتر مستعد داشتن کف پای صاف هستند.
برخی دیگر از افراد به مرور زمان دچار صافی کف پا می شوند. همه افرادی که کف پای صاف دارند، درد ناشی از این بیماری را تجربه نمی کنند. شایع ترین علل صافی کف پا در بزرگسالی شامل موارد زیر است:
- دیابت
- آرتروز
- چاقی: زیرا استخوان های پای شما در تحمل وزن بالا بیشتر دچار مشکل می شوند. ب
- سن: کف پای صاف سنین بالای ۴۰ سال بیشتر دیده می شود.
- فشار خون بالا: این موضوع می تواند جریان خون در پاهای شما را کاهش دهد.
- آسیب های قبلی به پا: مانند شکستگی های ناشی از ضربات سنگین
- کشیدگی یا پارگی رباط ها و تاندون های مچ پا
تأثیر کف پای صاف بر وضعیت و پاسچر بدنی شما
بسیاری از افراد مبتلا به صافی کف ممکن است متوجه شوند که این عارضه می تواند بر بسیاری از جنبه های سلامتی و بدنی آنها تاثیر گذار باشد. از آنجایی که افتادگی قوس کف پا یا کف پای صاف نمی تواند حمایت های لازم برای کف پای شما را فراهم کند، احتمال زیادی دارد که پا درد را تجربه کنید. عارضه التهاب فاشیای پلانتار نیز در افرادی که کف پای صاف را تجربه می کنند بسیار شایع است. التهاب فاشیای پلانتار زمانی رخ می دهد که تاندون های پا بیش از حد کشیده شوند. این وضعیت باعث ایجاد درد شدید در پاها، به خصوص در هنگام صبح می شود.
صافی کف پا باعث ایجاد وضعیت پرونیشن بیش از حد پا نیز می شود. این وضعیت به حالتی گفته می شود که مچ پا در حین راه رفتن به سمت داخل بچرخد. این موضوع می تواند منجر به درد در مچ پا شود. از آنجایی که پاهای شما ستون های حمایتی برای کل بدن شما هستند، داشتن کف پای صاف و پرونیشن بیش از حد می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در تراز ستون فقرات شما شود. بنابراین ممکن است متوجه شوید که در ناحیه باسن، زانو و کمر نیز دچار مشکلاتی هستید.
صفحه اینستاگرام متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان
قوس های کف پایی چیست؟
پاهای شما به خوبی برای این هدف طراحی شده اند که شما را به جایی که نیاز دارید ببرند. به شما امکان می دهند کار و فعالیت داشته باشید، بازی کنید و به طور کلی شما را در طول زندگی حمل می کنند. هدف قوسهای کف پایی این است که به پاهای شما اجازه دهد وزن بدن شما را به طور متعادل و در عین حال انعطاف پذیر تحمل کنند و در حین راه رفتن یا دویدن شما را به جلو سوق دهند. قوس های شما ترکیبی از عضلات، رباط ها، تاندون ها و استخوان ها هستند..
صحبت در مورد “قوس” نیز کمی مبهم است، زیرا پای شما در واقع از سه قوس تشکیل شده است:
- قوس داخلی
- قوس جانبی
- قوس عرضی قدامی
قوس های داخلی و جانبی در طول پای شما از بالا به پایین کشیده شده اند، در حالی که قوس عرضی قدامی از روی پای شما می گذرد. هنگامی که آنها در هماهنگی با هم کار می کنند، می توانید همه کارها را از پیاده روی گرفته تا پرش و دوی سرعت را انجام دهید. این قوس ها به عنوان ضربه گیر نیز عمل می کنند.
وقتی قسمتهایی از پای شما شما شروع به شل شدن میکند (که این موضوع به علت نداشتن قوس کافی به وجود می آید)، راه رفتن و توزیع وزن شما تحت تأثیر قرار میگیرد و تحرک شما به خطر میافتد. این مسئله می تواند تأثیر منفی بر کیفیت زندگی شما داشته باشد. حتی ممکن است منجر به یک زندگی کم تحرک نیز شود و می تواند شما را در معرض خطر بیماری های دیگری مانند دیابت و بیماری قلبی قرار دهد.