علل انواع اسکولیوز (انحراف ستون فقرات)

علل انواع اسکولیوز (انحراف ستون فقرات) | متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

بررسی علل انواع اسکولیوز (انحراف ستون فقرات)

در ادامه این مطلب سایت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان علل انواع اسکولیوز (انحراف ستون فقرات) را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

اسکولیوز غیر ساختاری (وضعیتی یا عملکردی)

در این نوع اسکولیوز(انحراف ستون فقرات) ، ستون فقرات از لحاظ ساختمانی طبیعی است، اما به دلایل دیگری مثل نابرابری طول پاها و یا اسپاسم عضلانی در عضلات کمر، ستون فقرات به نظر کج می رسد. این انحراف معمولا جزئی است و با خم شدن فرد به جلو یا به کنار، این انحراف برطرف می شود.

اسکولیوز ساختاری

در این موارد انحراف ستون فقرات ثابت است و با تغییر حالت فرد از بین نمی رود. اسکولیوز ساختاری انواع مختلفی دارد:

ایدیوپاتیک:

در این حالت علت ایجاد عارضه شناخته شده نیست. بیش از 80% از موارد اسکولیوز از نوع ایدیوپاتیک است.

مطالعه بیشتر: درمان بدون جراحی تنگی کانال نخاع کمر

عصبی-عضلانی:

در این حالت انحراف ستون فقرات به دلیل شرایطی که ماهیچه ها یا اعصاب کمر را تحت تاثیر قرار داده است، ایجاد می شود. برای مثال ممکن است در اثر بیماری هایی مثل دیستروفی عضلانی، فلج اطفال، فلج مغزی و یا نوروفیبروماتیز ایجاد شود. هر کدام از این بیماری ها، علایم و مشکلاتی علاوه بر اسکولیوز ایجاد می کنند. از هر 10 مورد اسکولیوز، تقریبا یک مورد علت عصبی-عضلانی دارد.

امراض استخوانی:

در این مورد، انحراف ستون فقرات به دلیل ناهنجاری های استخوانی به وجود می آید.

مادرزادی:

در این حالت هنگام رشد جنین درون رحم، ستون فقرات به طور صحیح شکل نگرفته است. این حالت علت ابتلا به اسکولیوز در 1 مورد از هر 10 مورد است.
در ادامه در مورد رایج ترین نوع اسکولیوز یعنی اسکولیوز ایدیوپاتیک صحبت خواهیم کرد.

پوسچر مناسب برای سلامت ستون فقرات | متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

افراد مستعد ابتلا به به اسکولیوز ایدیوپاتیک (اسکولیوز با علت ناشناخته)

اسکولیوز ایدیوپاتیک می تواند در هر مرحله ای از کودکی اتفاق بیفتد. علت و چگونگی ایجاد آن ناشناخته است. علت ایجاد آن وضعیت خاص بدن نیست و نمی توان از بروز آن جلوگیری کرد. اسکولیوز (انحراف ستون فقرات) ایدیوپاتیک اغلب در طول رشد ناگهانی بدن در دوران بلوغ و اوایل نوجوانی (در دختران معمولا در سنین بین 10 تا 12 سال و در پسران در سنین بین 11 تا 16 سال) ایجاد می شود. تقریبا از هر 40 کودک، یک کودک به درجاتی از اسکولیوز مبتلا می شود. اسکولیوز خفیف معمولا دختران و پسران را به یک میزان تحت تاثیر قرار می دهد، اما حالت متوسط و شدید آن در دختران شایع تر است. اسکولیوز ایدیوپاتیک یک بیماری ارثی نیست، با این حال حدود 25% از افراد مبتلا به اسکولیوز در اعضای خانواده شان یک یا چند مورد مشابه دیده می شود.

صفحه اینستاگرام متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

روش تشخیص اسکولیوز

اسکولیوز (انحراف ستون فقرات) اغلب هنگام خم شدن فرد به جلو قابل تشخیص است. در حالت خم شدن به جلو، برآمدگی موجود در ستون فقرات بیشتر مشخص است. چنانچه پزشک شما اسکولیوز یا کجی انحراف ستون فقرات را تشخیص دهد، معمولا به شما توصیه خواهد کرد که به یک متخصص ستون فقرات مراجعه کنید. گاهی اوقات از پشت فرد توسط اشعه ی X عکسبرداری می شود تا زاویه ی انحراف را به دست آورند. در این صورت شدت بیماری و احتمال تشدید آن مشخص می شود. در برخی موارد به سایر آزمایشات مثل MRI یا سی تی اسکن گردن نیاز خواهد بود.

 


مطالب پیشنهادی:

کشش یا تراکشِن ساون فقرات

آشنایی با آرتروز زانو

تخریب دیسک بین مهره ای

علل انواع اسکولیوز (انحراف ستون فقرات)
Scroll to top