علائم پا و زانوی ضربدری چیست
ضربدری بودن پای کودکان حالتی طبیعی است و موجب بروز علائم دیگری در کودک نمیشود. اما اگر این حالت با رشد کودک اصلاح نشود و تا سنین بالاتر ادامه پیدا کند موجب درد پا میشود. علائم پا و زانوی ضربدری :
اگر ضربدری بودن پاها بر اثر ابتلا به بیماری خاصی باشد و منجر به دفرمیتی یا بدشکلی شدید پاها شود میتواند در راه رفتن فرد اختلال ایجاد کند. در این بیماران، درد پاها، تغییر در شکل ظاهری پاها و مشکل در راه رفتن از علائمیاست که مشاهده میشود. تغییر در نحوه ایستادن و وضعیت قرارگیری بدن میتواند بر دیگر مفاصل بدن نیز تاثیر گذار باشد و موجب بروز درد و مشکلات حرکتی شود.
پای ضربدری چگونه تشخیص داده میشود
در صورتی که تصور میکنید حالت ضربدری پاها احتمالا غیر طبیعی است، لازم است حتما برای ارزیابی آن به پزشک مراجعه کنید. پزشک وضعیت پاهای بیمار در حالت ایستاده و همچنین الگوی راه رفتن او را بررسی میکند و فاصلهی بین زانوها و مچ پاهای او را اندازهگیری میکند. پزشک با بررسی قد بیمار، راستای قرار گیری ران و مچ پا، تقارن زانوها، وضعیت و حالت ایستادن و راه رفتن بیمار میتواند تشخیص دهد که فرد به زانوی ضربدری دچار است یا خیر. در مواردی نیز ممکن است نیاز انجام عکسبرداری با اشعه ایکس باشد.
عوارض احتمالی
عوارض پا یا زانوی ضربدری عبارتند از:
- مشکل در راه رفتن (به ندرت).
- مشکلات روحی برای فرد به علت نارضایتی از شکل ظاهری خود و ضربدری بودن زانوها.
- در صورت عدم درمان به موقع زانوی ضربدری، این مشکل میتواند موجب ابتلای زودرس به آرتروز زانو شود.
دکتر مهدی احمدی
دکتر سمیرا عشاقی
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان
جهت مشاهده صفحه اینستاگرام طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان کلیک کنید.
بیشتر بخوانید :
تشخیص و درمان انحراف ستون فقرات