راه های تشخیص تومور استخوان چیست؟

راه های تشخیص تومور استخوان چیست؟ | متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

بررسی راه های تشخیص تومور استخوان

شکستگی، عفونت و سایر نشانه ها ممکن است شبیه تومور به نظر برسند. برای آنکه از وجود آن ها مطمئن شوید پزشک انواع آزمایشات را برای شما تجویز می‌کند. در این نوشته سایت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان که برای شما گرداوری شده است. به بررسی راه های تشخیص تومور استخوان خواهیم پرداخت. ابتدا پزشک قسمتی از بدن را که به آن قسمت مشکوک است معاینه فیزیکی کرده و سپس حساسیت استخوان شما را بررسی می‌کند و همچنین از شما می‌خواهد حرکاتی را انجام دهید تا دامنه حرکتی شما را آزمایش کند. پزشک ممکن است در مورد سابقه بیماری خانوادگی نیز از شما سوال بپرسد.

آزمایش خون و ادرار

پزشک ممکن است برای شما آزمایش ادرار و خون تجویز کند. آزمایشگاه تمامی جزئیات مایع را بررسی کرده تا علائم تومور و یا مشکلات دیگر را تشخیص دهد. آزمایش آلکالین فسفاتاز یکی از ابزارهای اصلی پزشک برای تشخیص تومور است.

زمانی که بافت استخوانی شما در تولید سلول فعال باشد مقدار زیادی آنزیم در خون ظاهر می‌شود که این روند نشانه ی آن است که استخوان مانند استخوان یک فرد جوان در حال رشد است و یا اینکه می‌تواند به معنی وجود تومور در بافت غیر طبیعی استخوان باشد. بیشتر اوقات این آزمایش برای جوانانی انجام می‌شود که رشد آنها متوقف شده است.

آزمایش عکس برداری

برای تعیین اندازه و محل قرارگیری تومور ، پزشک از اشعه ی ایکس استفاده می‌کند. بسته به نتیجه ی حاصل از اشعه ایکس ممکن است تصویر برداری های دیگری نیز لازم باشد، این تصویر برداری ها شامل: CT اسکن، MRI اسکن و PET اسکن باشد. عکس CT اسکن، یک سری اشعه ایکس است که از داخل بدن شما و از چند زاویه مختلف عکس برداری می کند و MRI از آهنربا و امواج رادیویی برای تهیه تصاویر دقیق از محل مشکوک استفاده می کند.

آشنایی با انواع تومورهای بدخیم استخوانی | متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

در اسکن توموگرافی پزشک مقداری کمی قند رادیواکتیو به داخل رگ شما تزریق می کند ؛ این عمل به آن دلیل است که سلول‌های سرطانی نسبت به سلول های معمولی گلوکز و قند بیشتری داشته و این کار به پزشک کمک می‌کند تا راحت‌تر بتوانند محل تومور را پیدا کند.

نمونه برداری

ممکن است پزشک صلاح بداند که از شما نمونه برداری کند . در این آزمایش یک نمونه‌ای از بافت کوچک به وجود آورنده تومور برداشته شده و این نمونه در زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود . انواع راه های اصلی نمونه برداری ، نمونه ‌برداری سوزنی و نمونه‌ برداری برشی است :

نمونه برداری سوزنی :

نمونه ‌برداری سوزنی ممکن است توسط پزشک و یا رادیولوژیست انجام شود ، حین انجام این روش برای کاهش درد یک بی حس کننده ی موضعی تزریق می‌شود. پزشک با استفاده از سوزنی که به درون استخوان شما فرستاده است مقدار کمی از بافت تومور را خارج می کند ؛ در نمونه برداری سوزنی توسط یک رادیولوژیست ، ابتدا محل تومور با استفاده از اشعه ایکس یا سی تی اسکن مشخص شده و سپس نمونه گرفته می شود .

نمونه برداری برشی :

نمونه‌ برداری برشی یک نمونه برداری باز است، این فرآیند در اتاق عمل و با بیهوشی عمومی انجام می شود. بنابراین در این نمونه‌ برداری بیمار بیهوش است. پزشک یک برش ایجاد کرده و از طریق آن برش بافت شما را خارج می کند .
انجام نمونه برداری استخوان برای تشخیص قطعی وجود تومور بسیار مهم است.

صفحه اینستاگرام متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان


مطالب پیشنهادی:

راه های درمان برای گرفتگی گردن

علل و عوامل خطر بروز دیسک گردن چیست؟

آشنایی با انواع تومورهای بدخیم استخوانی

راه های تشخیص تومور استخوان چیست؟
Scroll to top