بررسی تشخیص سلامت دیسک با دیسکوگرافی
قصد داریم تا در این مطلب از سایت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان تشخیص سلامت دیسک با دیسکوگرافی را مورد بررسی قرار می دهیم. این تکنیک وسیله ای فیزیولوژیک جهت بررسی سلامت دیسک است. در درصد بالایی از بیماران مشخص می کند که آیا درد ایجاد شده ناشی از مشکلات دیسک می باشد یا خیر.
در این تکنیک مایعی (که در واقع ماده کنتراست یا ماده حاجب است) در داخل فضای دیسک تزریق می شود. و افزایش حجم آن موجب افزایش فشار در دیسک شده که می تواند درد در بیمار را تقلید و تشدید کند. یعنی چنانچه در تحریکی که با فشار کم در دیسک ایجاد می شود بیمار احساس درد کند این علامت نشان دهنده اختلال در دیسک می باشد. بطور طبیعی هسته دیسک گنجایش حدود یک و نیم سی سی ۱.۵ مایع دارد و اگر بیش از این میزان مایع داخل دیسک تزریق شود میتواند میزان تخریب دیسک و تغییر شکل دیسک را هم به کمک دستگاه های رادیولوژی به پزشک نشان دهد.
در تکنیک دیگری در دیسکوگرافی به جای ماده کنتراست (حاجب) ماده بی حس کننده تزریق می شود که به این تکنیک “دیسک بلاک” گفته می شود. پس از تزریق ماده بی حسی در صورتی که دردهای بیمار برطرف شود باز هم نشان دهنده این است که دیسک منشا درد می باشد.
صفحه اینستاگرام متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان
میزان دقت تشخیص دیسکوگرافی
یکی از مشکلات دیسکوگرافی این مورد است که معیار تشخیصی و واحد اندازه گیری معینی جهت تخمین درد وجود ندارد و میزان درد را بیمار باید گزارش بدهد ولذا تخمین و بیان شدت درد در افراد مختلف متفاوت خواهد بود. که این خود موجب می شود. که ارزیابی دچار مقداری اختلال شود. یعنی عوامل روحی و اجتماعی دخیل در درد مزمن می توانند نتیجه این آزمایش را تحت تاثیر قرار دهند. لیکن با همه نکات شبهه انگیز که به آن اشاره شد در مواردی از دردهای مزمن جهت افتراق مشکل دیسک از سایر موارد ایجاد کننده درد در ستون فقرات این روش می تواند بسیار موثر و کارساز باشد.
مطالب پیشنهادی:
تشخیص و درمان دردهای عصبی زانو
روشهای تشخیص و درمان شکستگی ستون فقرات