روش های درمان بدون جراحی تنگی کانال نخاع کمر
روش های درمان غیرجراحی تنگی کانال نخاع بر بهبود کیفیت زندگی و سطح عملکرد و کاهش درد متمرکز میشود.اگرچه روشهای غیرجراحی مشکل تنگی کانال نخاع را برطرف نمیسازد،علائم بسیاری از بیماران با بهرهگیری از این روشها برطرف میشود. در ادامه این مطلب سایت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان درمان بدون جراحی تنگی کانال نخاع کمر را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
ورزش درمانی و پیاده روی در درمان تنگی کانال نخاعی موثر است. انجام عمل جراحی ستون فقرات برای کمتر از 5 درصد بیماران مبتلا به تنگی نخاع ضرورت داشته و موثر است. جراحی ممکن است باعث کاهش علایم بیماران تنگی نخاع شود ولی درمان قطعی تنگی نخاع نیست و ممکن است علایم تنگی کانال نخاعی عود مجدد کند.
بریس یا گردنبند و کمربند طبی:
کمربند یا گردنبند طبی در تنگی کانال نخاعی گردن، ستون فقرات را ثابت نگه میدارد و حرکتهای دردناک را محدود میسازد، لذا باعث کاهش فشار کانال نخاعی شده و علایم بیمار را بهبود می دهد.
مطالعه بیشتر: تخریب دیسک بین مهره ای
فیزیوتراپی:
فیزیوتراپی معمولاً از ترکیبی از درمان غیرفعال و نرمش و حرکتهای اصلاحی بهره میگیرد. درمان غیرفعال شامل کمپرس سرد یا گرم، اولتراسوند، تحریک الکتریکی و ماساژ میشود. این درمانها با توجه به شل کردن عضلههای منقبض و تسکین درد یا ناراحتی، بیمار را برای درمان فعال تنگی کانال نخاع آماده میسازد. حرکتهای اصلاحی نیز تمرینهای کششی و تجویزی را برای پایدارسازی ستون فقرات، افزایش قدرت، استقامت و انعطافپذیری دربرمیگیرد.
تغییر در حالت اندامها:
بیماران مبتلا به تنگی کانال نخاع متوجه میشوند که خم کردن رو به جلوی ستون فقرات در زمان راه رفتن علائم آن هارا برطرف میسازد. دراز کشیدن و بالا آوردن زانوها تا قفسه سینه نیز منجر به تسکین علائم میشود.در این حالتها فضای در دسترس عصبها بزرگتر میشود و در نتیجه بیمار میتواند مسافت بیشتری را طی کند.
دارو :
فشار روی عصبها در بعضی موارد از ورمی التهابی نشأت میگیردلذا مصرف داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب(NSAIDS) مانند آسپرین یا ایبوپروفن باعث کاهش ورم و التهاب شده و موجب تسکین علائم تنگی کانال نخاع می شود.
استراحت:
استراحت پس از شروع مجدد تدریجی فعالیت مفید است. انجام تمرینهای ایروبیک (هوازی) مانند دوچرخهسواری یا استفاده از دوچرخه ثابت غالباً پیشنهاد میشود.
کشش (ترکشن):
ترکشن علیرغم مفید بودن برای برخی بیماران، نتایج بسیار محدودی را به دست میدهد.
تزریق:
تزریق در فضای اپیدورال رایج ترین تزریقی است که برای تسکین علائم تنگی کانال نخاع انجام میشود.
در این روش که یکی از روش های جراحی بسته ستون فقرات محسوب می شود، دارو (معمولاً استروئید) داخل فضای پیرامون ریشههای عصبی خاص (فضای اپیدورال) تزریق میشود. تزریق این دارو از روش های درمان تنگی کانال نخاعی است که در کاهش التهاب و درد حاد منتشر شونده در دستها یا پاها مؤثر است. سه تزریق معمولاً ظرف چند هفته انجام میشود.
طب سوزنی:
طب سوزنی تا در کنترل درد بیماران و بهبود عملکرد آنان در تنگی کانال نخاع موثر بوده است.
Manipulation و روشهای کایروپراکتیک (درمان دستی):
درمانهای دستی درمانی است که در آن متخصص به منظور تنظیم و هم راستا کردن استخوانها وبازیابی دامنه حرکتی طبیعی مفاصل به ناحیه معینی فشار وارد میکند. حرکت مناسب درد،گرفتگی یا اسپاسم عضلانی را کاهش میدهد و عملکرد سیستم عصبی و وضعیت سلامت عمومی را بهبود میبخشد.این روش توسط متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی با سبک نوین پروفسور Mein انجام می شود و توسط متخصصین کایروپراکتیم با سبک دیگری انجام می گردد.
صفحه اینستاگرام متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان
ماساژ
ماساژ مناسب به دلیل شل کردن عضلههای منقبض و از کاهش فشار روی عصب و کانال نخاع باعث تسکین درد تنگی کانال نخاع می شود.
جراحی:
در صورت موفقیتآمیز نبودن دیگر روشهای درمانی در تسکین درد توصیه میشود تا به منظور از بین بردن فشار روی عصبهای درگیر عمل جراحی تنگی کانال کمری انجام شود.توجه داشته باشید که فقط 5 درصد بیماران تنگی کانال نخاعی به جراحی نیاز پیدا می کنند.پیش از بهرهگیری از هر روش درمانی جدید باید با پزشک مشورت نمود.برای مثال یک داروی گیاهی ممکن است با داروی مصرفی تجویزی یا غیرتجویزی تداخل داشته باشد. مسلم است که هیچ یک از ما درصدد نیستیم تا با خوددرمانی ناآگاهانه به خود صدمه بزنیم،بنابراین باید اطمینان حاصل کنیم که شروع یک روش درمانی جدید بیخطر و مفید خواهد بود.