درمان انواع انگشت چکشی
این آسیب به علت پاره شدن تاندون اکستانسور یا باز کننده بند انتهایی انگشت درست در محل اتصال به بند انتهایی ایجاد میشود.
این آسیب معمولا به علت ضربه یک جسم خارجی مانند توپ به نوک انگشت بوجود میاید با این حال ممکن است آسیب های نافذ موجب بریدگی پوست و بدنبال آن بریدگی تاندون در ناحیه شوند.
گاهی اوقات تاندون اکستانسور در محل اتصال به استخوان بند انتهایی پاره نمیشود بلکه تکه ای استخوان را در محل اتصال خود از جا کنده و در واقع ایجاد یک شکستگی میکند.
در مواردیکه ضایعه از نوع تاندونی است عکس رادیوگرافی طبیعی است. اما در موارد استخوانی یک تکه شکستگی در بند آخر در رادیوگرافی انگشت دیده میشود. با توجه به تفاوت درمان در این دو نوع انجام رادیوگرافی در انگشت چکشی که بدنبال ضربه ایجاد میشود ضروری است.
صفحه اینستاگرام دکتر مهدی احمدی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان
درمان انگشت چکشی
درمان انگشت چکشی معمولا به صورت بیحرکتی بند آخر انگشت در وضعیت صاف و مستقیم با کمک یک آتل آلومینیومی یا آتل هایی است که توسط تکنیسین ارتوپدی فنی ساخته میشود.
در مواردی که علل تاندونی مطرح است در ابتدا مفصل بین انگشتی انتهایی به مدت ۸-۶ هفته توسط آتل بی حرکت میشود و سپس به بیمار توصیه میشود به مدت ۶-۲ هفته فقط شب ها آتل را ببندد. این نوع آتل طوری بسته میشود که بیمار بتواند به راحتی مفصل بین بند میانی و بند ریشه ای انگشت را باز و بسته کند.
در مواردی که آسیب تاندون به علت بریده شدن با جسم تیز باشد درمان معمولا به صورت ترمیم جراحی است.
هرگاه علت مالت فینگر کندگی استخوانی باشد درمان مانند قبل با بیحرکتی است ولی مدت آن کوتاهتر است.
چنانچه قطعه استخوانی بزرگ بوده یا باعث نیمه دررفتگی بند آخر انگشت شده باشد از درمان جراحی استفاده میشود.
مطلب پیشنهادی : انگشت چکشی