فیزیوتراپی و درمان شکستگی مچ پا

فیزیوتراپی و درمان شکستگی مچ پا | متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

بررسی فیزیوتراپی و درمان شکستگی مچ پا

در این بخش از سایت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان فیزیوتراپی و درمان شکستگی مچ پا را مورد بررسی قرار می دهیم. شکستگی های استخوان مچ پایی که همراه با جابجایی است یا در آن ساختارهای استخوان های مچ پا دچار اختلال شده است، باید تحت درمان جراحی شکستگی مچ پا قرار گیرد. جراحی این موارد عموما همراه با استفاده از یک کفش محافظ ، مچ بند یا گچ و عصا برای چندین هفته است ، و پس از آن انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی مچ پا تجویز می شود.

برای شکستگی هایی که دچار جابجایی نشده اند و در طول تصویر برداری با اشعه ایکس مشخص شود که ساختار استخوان های پا دچار اختلال نشده است، درمان شامل استفاده از عصا یا کفش محافظ یا مچ بند یا بی حرکت سازی با گچ و استفاده از عصا به مراه استفاده از یک کفش محافظ یا مچ بند برای چندین هفته می شود. ارزیابی شکستگی با تصویربرداری با اشعه ایکس پس از درمان شکستگی مچ پا برای تضمین ایده ال بودن روند بهبودی اهمیت دارد. وقتی ایده ال بودن روند بهبودی تایید شد ، توانبخشی و ورزش مچ پا توسط فیزیوتراپیست صورت می گیرد.

فیزیوتراپی قبل از جراحی

در صورتی که پس از آسیب دیدگی به فیزیوتراپیست مراجعه کردید و احتمال شکستگی مچ پای شما وجود داشته باشد، فیزیوتراپیست کارهای زیر را برای شما انجام می دهد:

  • با استفاده از روش استراحت ، کمپرس یخ ، فشارموضعی و بالا بردن اندام به بهبود درد آسیب دیدگی های حاد کمک می کند
  • مچ پای خود با قرار دادن یخ بر روی آن بی حرکت می کند یا با قرار دادن مچ بند طبی دامنه حرکتی مچ پا را محدود می کند و ورم را کنترل می نماید
  • برای کاهش درد و ورم از یخ استفاده می کند
  • به شما آموزش می دهد تا برای کنترل ورم مچ پای آسیب دیده خود را بالا بگیرید
  • به شما آموزش می دهد تا با استفاده از عصا یا واکر بدون وارد کردن فشار بر مچ پای آسیب دیده راه بروید
  • برای مراقبت های بیشتر پزشک ارتوپد یا بخش اورژانس معتبری را به شما معرفی می کند

در صورت داشتن شکستگی مچ پا، درمان به این مساله بستگی دارد که چند استخوان شکسته می شود و نوع شکستگی ساده، پیچیده یا ترکیبی است. درمان اولیه شامل هم طرازی و ثابت کردن استخوان ها توسط پزشک می شود و در بخش اورژانس بیمارستان یا در صورت نیاز با جراحی صورت می گیرد.

فیزیوتراپی بعد از جراحی

در صورتی که به عمل جراحی نیاز باشد، مچ پای آسیب دیده پس از جراحی در یک گچ یا کفش شکستگی قرار داده می شود. فیزیوتراپیست برای کمک به برخاستن و از تخت بیرون آمدن پس از اینکه پای شما ثابت شد. به اتاق بیمارستان و نزد شما مراجعه می کند. فیزیوتراپیست به شما کمک می کند تا روی تخت بنشینید و سپس بایستید. شما نباید به مدت 6 تا 10 هفته هیچ وزنی بر روی مچ پای آسیب دیده خود وارد کنید. فیزیوتراپیست به شما آموزش می دهد که چگونه با استفاده از یک وسیله کمکی مثل عصا یا واکر راه بروید. همچنین یاد می گیرید که با استفاده از وسیله های کمکی از پله ها بالا و پایین بروید و خود را کنترل کنید.

در صورتی که تصویربرداری با اشعه ایکس تایید کند که شکستگی درمان شده است. پزشک گچ را جدا می کند. فیزیوتراپیست با برنامه های فیزیوتراپی، حرکات و ورزش مچ پا به شما کمک می کند تا بر روی ساق پای خود فشار وارد کنید و فعالیت های روزمره خود را از سر بگیرید.

آسیب های مچ پا | متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

کمک به درمان شکستگی مچ با فیزیوتراپی و ورزش

راه رفتن:

فیزیوتراپیست به شما کمک می کند تا بر پای آسیب دیده خود فشار وارد کنید و بر طبق توصیه پزشک کل فشار را بر روی پا وارد کنید.

گام برداشتن:

فیزیوتراپیست آموزش ها و حرکات مچ پا را برای شما ارائه می کند تا الگوی راه رفتن نرمالی را بازیابی کنید. تمرکز بر روی نحوه حرکت پا و مچ پا و زمان بندی گام های شما است. شما می توانید بر روی یک دستگاه دوی ثابت کم سرعت، زمین مسطح یا بر روی پله ها تمرین کنید.

کاهش ورم:

ورم پس از شکستگی مچ پا شایع است. درمان شامل ماساژ نرم، استفاده از بانداژ، یخ درمانی، گرما درمانی و بالا بردن مچ پای آسیب دیده در هنگام استراحت می شود.

صفحه اینستاگرام متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

ورزش برای شکستگی مچ پا:

فیزیوتراپیست پس از جدا کردن گچ یک برنامه ورزشی برای شما طراحی می کند. تا به شما کمک کند تا دامنه حرکتی و استحکام مچ پای آسیب دیده خود را بازیابی کنید. بازیابی توانایی خم کردن مچ پا برای بازیابی توانایی راه رفتن کامل ضروری است.

بازیابی تحرک مچ پا:

فیزیوتراپیست با استفاده از درمان فیزیوتراپی شکستگی مچ پا به آرامی مفاصل مچ پا و پا و بافت های مجاور را حرکت می دهد. تا سفتی را کاهش دهد و دامنه حرکت خمشی مچ پا را افزایش دهد.

از سرگیری فعالیت های کاری/ ورزشی:

وقتی در حین بازیابی استحکام و انعطاف پذیری خود هستید، فیزیوتراپیست حرکات مچ پا را برای از سرگیری فعالیت های ورزشی کاری شما ارائه می کند. بازگشت به فعالیت های کاری و ورزشی عموما پس از 12 تا 16 هفته بعد از شکستگی مچ پا امکان پذیر است.

درمان فیزیوتراپی شکستگی مچ پا برای هر فرد تفاوت دارد و به نوع آسیب دیدگی، نحوه بهبودی فرد، جراحی داشتن یا نداشتن و همچنین سن و وضعیت سلامتی فرد بستگی دارد.


مطالب پیشنهادی:

رباط صلیبی و آسیب های آن

درمان آسیبهای رباط صلیبی

علل و علائم کیست مینیسک

فیزیوتراپی و درمان شکستگی مچ پا
Scroll to top