راه های پیشگیری از آرتروز

راه های پیشگیری از آرتروز | متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

راه های پیشگیری از آرتروز

در این مقاله از سایت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان می خواهیم بعضی از راه های پیشگیری از آرتروز را خدمت شما معرفی کنیم.با ما همراه باشید.

آرتروز

 مفصل جایی است که دو استخوان بهم می‌پیوندند. انتهای این استخوان‌ها با بافت محافظی به نام غضروف پوشانده شده است. آرتروز سبب تجزیه این غضروف می‌شود و باعث می شود استخوان‌های مفصل به هم ساییده شوند. این مسئله می‌تواند باعث درد، سفتی و سایر علائم شود.

آرتروز اغلب در افراد مسن رخ می‌دهد؛ اگرچه در بزرگسالان در هر سنی ممکن است رخ دهد. آرتروز بیماری مفصل دژنراتیو، آرتریت تحلیل‌برنده و آرتروز ساییدگی نیز نامیده می‌شود. عامل اصلی ناتوانی در آرتروز آن است که این بیماری بیش از 30 میلیون زن و مرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در ادامه تمامی مواردی که باید در مورد آرتروز بدانید را شرح داده‌ایم.

آرتروز (OA) شایع‌ترین بیماری مفصلی مزمن (طولانی‌مدت) است. آرتروز یک بیماری پیش‌رونده با پنج مرحله از 0 تا 4 است. مرحله اول (0) مفصل طبیعی است. مرحله 4 نشان‌دهنده آرتروز شدید است. همه کسانی که آرتروز دارند تا مرحله 4 پیشرفت نمی‌کنند. این وضعیت اغلب مدت‌ها قبل از رسیدن به این مرحله تثبیت می‌شود.


برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر مهدی احمدی و سمیرا عشاقی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان کلیک کنید.


همیشه پیشگیری بهتر از درمان می باشد

با ما همراه باشید با راههای پیشگیری از آرتروز :

1. ورزش برای آرتروز: ورزش هایی که فشار کمتری به مفاصل وارد می کنند، برای سلامت استخوان ها و مفاصل بسیار مناسب هستند. ورزشهای هوازی از جمله تمریناتی است که از سوی متخصصین توصیه می شود و میتواند از بروز آرتروز پیشگیری کند و روند پیشرفت بیماری را نیز به تاخیر بیاندازد. اضافه وزن و چاقی از جمله عواملی است که احتمال بروز آرتروز را افزایش می دهد، سرعت تحلیل رفتن غضروف نیز افزایش می یابد.

2. تاثیر استراحت کردن در پیشگیری از آرتروز: درست است که ورزش، به حفظ سلامتی مفاصل کمک می کند، اما این نکته را در نظر داشته باشید که استفاده بیش از حد از مفصل، احتمال بروز آرتروز را افزایش می دهد. در صورتی که مفصل متورم شده باشد، کار کردن با مفصل درگیر به مدت 12 تا 24 ساعت ممنوع می باشد. استراحت کردن از بروز مجدد آرتروز در آینده نیز پیشگیری می کند. باید توجه داشت که استراحت بیش از حد میتواند به دلیل ضعیف کردن عضلات باعث پیشرفت آرتروز شود.

3. کنترل سطح قند خون: دیابت و بالا رفتن سطح قند خون، احتمال ابتلا به آرتروز را افزایش می دهد و باعث تسریع سفت شدن مفاصل نیز می شود. بیماری دیابت با تحریک التهاب، روند تحلیل غضروف را تسریع می بخشد.

راه های پیشگیری از آرتروز | متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان


بیشتر بدانید:

نقش کفش و کفی طبی در بهبود درد زانو

فوت دراپ (افتادگی پا)

تفاوت پوکی استخوان با آرتروز

راه های پیشگیری از آرتروز
Scroll to top