درمان زخم استاز وریدی

درمان زخم استاز وریدی | متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

درمان زخم استاز وریدی

برای درمان زخم ها:

هدف باید کاهش تورم، تحریک به بهبودی سریعتر زخم و جلوگیری از عود کردن مجدد زخم باشد.

بسته به شرایط زخم وریدی و نظر پزشک، بعضی روش های درمانی زیر انجام می شود:

  • پانسمان زخم

استفاده از یک پانسمان مناسب و تمیز، نقش زیادی در کمک به بهبودی سریعتر زخم ها دارد. اگر زخم ها باز و بسیار عمیق باشند نیاز است تا از پانسمان های تخصصی استفاده شود. پیش از استفاده از پانسمان زخم روی پا، ناحیه ی زخم شده باید به خوبی تمیز شده و مواد زائد و بافت مرده برداشته شود. برخی از انواع پانسمان زخم نوین، خود عمل پاکسازی و حذف بافت مرده را هم انجام می دهند.

پانسمان مورد استفاده برای زخم استاز وریدی باید حتما از انواع غیرچسبنده باشد و بیمار بتواند به آسانی آن را تعویض کند.

  • درمان با فشرده سازی

فشرده سازی یک درمان استاندارد برای زخم استاز وریدی است. در این روش از بانداژ فشاری، یا جوراب های ساق بلند فشاری (جوراب واریس) استفاده می شود. این کار سبب تشویق به جریان افتادن خون از پاها به سمت قلب می شود و وضعیت گردش خون و رگ ها را بهبود می بخشد.

هم چنین می تواند تورم را کاهش داده، درد بیمار را کمتر کرده و در روند بهبودی زخم هم موثر باشد. البته اقدام به فشرده سازی در ابتدا می تواند برای بیمار دردناک باشد.

توصیه می شود که فرد مبتلا به زخم حداقل 1 ساعت در روز و 6 روز درهفته، تحت درمان فشرده سازی قرار گیرد. این درمان در جلوگیری از عود مجدد زخم استاز وریدی هم مفید است.

درمان زخم استاز وریدی | متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

صفحه اینستاگرام دکتر مهدی احمدی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان

  • ورزش

انجام ورزش های مشخص و مناسب، می تواند به بهبودی زخم کمک کند. در مواردی ممکن است فرد نیازمند دریافت فیزیوتراپی باشد. فیزیوتراپی با تمرینات خاص بر مچ و ساق پاها، می تواند وضعیت ماهیچه ها و رگ های پا را بهبود بخشیده و به جریان خون کمک کند که در درمان زخم استاز وریدی موثر است.

  • دارو درمانی

ممکن است برای مدیریت درد و التهاب ناشی از زخم استاز وریدی، در کنار روش های درمانی گفته شده، به دارو درمانی هم نیاز باشد. بعضی از داروهایی که بدین منظور تجویز می شوند، عبارتند از آسپرین، استاتین ها، آنتی بیوتیک ها.

  • عمل جراحی

در برخی موارد شدید، ممکن است فرد برای ترمیم پوست به پیوند پوست یا سایر اشکال جراحی نیاز داشته باشد. اگر زخم ها دوباره عود کننده یا به دنبال درمان های دیگر بهبود نیابند، این درمان انجام می شود.


مطالب پیشنهادی:

عوامل خطر برای ایجاد زخم استاز وریدی

علائم زخم استاز وریدی چیست؟

درمان زخم استاز وریدی
Scroll to top